Operation hours : Everyday 10.00 am - 7.00 pm
Hotline : 017 6969 060
hq@fixbay.com.my

Artikel di FixBay

27 November 2023
7 Masalah Internet Phone Yang Wajib Anda Tahu

Masalah Internet Phone Telefon sekarang semua canggih-canggih. Konfem la kena ada Internet kan? Tapi banyak juga masalah internet phone selalu putus untuk sesetengah pengguna telefon. Kenapa? Ya betul. Kadang-kadang kami pun ada masalah yang sama. Sekejap dapat internet. Sekejap tak dapat internet. Nak kata lokasi takde line memang ada je. So apa masalahnya sebenarnya ni? […]

23 October 2023
Macam Mana Cara Meningkatkan Jangka Hayat Phone

Bila sembang tentang cara meningkatkan jangka hayat phone ni, ramai pikir tentang peredaran zaman, teknologi dan sebagainya. Tapi kena ingat, ramai juga yang selesa dengan phone sedia ada. Tak ramai juga yang mampu nak tukar phone tiap-tiap tahun ni. Melainkan dia golongan T20. Kalau nak guna phone yang sama dalam tempoh yang lama, ada satu […]

16 October 2023
Apa Nak Buat Kalau Phone Masuk Air?

Kita semua mesti pernah ada masalah dengan phone masuk air ni. Yelah, kadang-kadang nak ambil gambar time snorkeling tu semua kan. Mungkin terjatuh atau casing halang air tu bocor. Mungkin juga sebab hujan, air tumpah kat meja makan dan sebagainya. Maka phone anda ni masuklah air. So apa nak kena buat? Anda boleh follow panduan […]

3 October 2023
Smartphone Harga Rahmah Terbaik 2023

Sekarang ni banyak telefon pintar atau smartphone harga rahmah di luar sana. Memang harga mampu milik lah senang cerita. Antara jenama yang anda boleh dapat adalah Samsung, HTC, Xiaomi, Oppo, Lenovo, Vivo dan banyak lagi jenama yang jual telefon harga rahmah yang anda boleh dapatkan. Antara ciri-ciri yang kami rasa patut ada dekat smartphone harga […]

4 September 2023
Kedai Baiki Telefon Paling Terbaik

Kedai baiki telefon yang trusted atau dipercayai memang susah nak cari. Yelah sebab ramai je yang menipu dan sebagainya. Antara benda paling tak menarik bila kita cari kedai baiki telefon ni antara salah satunya adalah sebab harga dan mutu kualiti barang ganti yang rosak tersebut. Tidak kisah la sama ada telefon android ataupun iOS. Tapi […]

18 August 2023
Masalah iPhone Yang Sering Pengguna Alami Masa Kini

Masalah iPhone ni dah lama terjadi dari dulu hinggalah kini. Rata-rata pengguna meluahkan perasaan kecewa apabila telefon pintar keluaran Apple ini rosak setelah sahaja tamat waranti. Jangkaan bagi masalah kepada pengguna iPhone 14 Pro Max mungkin juga akan meningkat selepas pelancaran telefon pintar ini pada September 2022 cukup setahun. Tapi ini hanyalah jangkaan. Jadi disini […]

18 May 2023
1 tahun perkhidmatan FixBay

Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi, walaupun dengan begitu banyak cabaran yang dihadapi, FixBay telah pun mencecah umur 1 tahun sejak ianya didaftarkan sebagai sebuah syarikat. Perjalanan 1 tahun ini merupakan perjalanan yang tidak mudah, ada banyak cabaran dan halangan yang terpaksa kami tempuh demi memberikan perkhidmatan terbaik kepada para pelanggan. Bermula dengan penjenamaan semula cawangan-cawangan […]

10 February 2023
Pindahkan Chat WhatsApp dari Telepon Lama ke Telepon Baru Dengan Beberapa Kaedah Mudah

Pindahkan Chat WhatsApp dari Telepon Lama ke Telepon Baru Dengan Beberapa Langkah Mudah

24 January 2023
Mitos Telefon Masuk Air Kena Rendam Dekat Beras

Mitos mengenai telefon yang masuk air kena rendam dekat atau ke dalam beras.

15 January 2023
Elakkan Daripada Menjadi Mangsa Penipuan Kedai Telefon

Tips elakkan daripada menjadi mangsa penipuan kedai telefon.

1 2 3 8
Some rights reserved  © 2022 - 2023 · FixBay Sdn Bhd (1205988-M)