Operation hours : Everyday 10.00 am - 7.00 pm
Hotline : 017 696 6090
fixbaymy@gmail.com

Skrin Telefon Retak, Kenapa dan Solusi.

Skrin smartphone retak adalah mimpi buruk. Bukan sahaja menghalang fungsi telefon anda, tetapi ia juga boleh menjadi bahaya kerana tepi yang tajam serta berpotensi untuk pecah. Fixbay Malaysia boleh mengenal pasti dan membaiki skrin retak anda dengan cepat dengan harga yang berpatutan, mari kita mendalami isu telefon retak terlebih dahulu.

Punca Skrin Retak

 • Jatuh dan Impak: Penyebab yang paling kerap berlaku adalah jatuh, terutama jatuh pada permukaan yang keras seperti konkrit atau jubin. Walaupun jatuh pada jarak yang pendek boleh menyebabkan retakan seperti sarang labah-labah atau hancur sepenuhnya.
 • Tekanan: Terduduk di atas telefon anda atau tanpa sengaja tertekan telefon di dalam beg boleh memberikan tekanan seterusnya memecahkan telefon anda.
 • Objek Tajam: Membawa telefon anda bersama kunci atau duit syiling boleh membuatkan skrin telefon calar dan melemahkan skrin telefon, menjadikan skrin lebih mudah untuk retak pada masa akan datang.

Solusi Skrin Retak

 • Baiki di Fixbay: Juruteknik kami mahir dalam menggunakan alat ganti berkualiti tinggi untuk memulihkan fungsi dan rupa asli skrin anda. Kami menawarkan baik pulih pada hari yang sama untuk masalah skrin retak, meminimumkan downtime.
 • Baiki Secara DIY ( atas risiko anda sendiri): Jika anda selesa dengan baik pulih yang terperinci, anda boleh mencari skrin gantian dalam talian. Walau bagaimanapun, ini memerlukan kepakaran teknikal dan pemasangan yang tidak betul boleh menambah kerosakan telefon pada anda.

Tips Mengelakkan Skrin Retak

 • Melabur dalam Casing: Casing telefon yang kukuh bertindak sebagai penghalang, menyerap impak dan melindungi skrin anda daripada calar dan retak. Pilih casing dengan bahagian tepi sedikit tinggi untuk perlindungan skrin tambahan.
 • Tempered Glass Screen Protector: Ini menambah lapisan pertahanan terhadap calar dan jatuh kecil.
 • Fikirkan Persekitaran Anda: Berhati-hati semasa memegang telefon anda di sekelilling permukaan keras dan elak meletakkan pada permukaan yang tidak rata.
 • Elak Meletakkan Telefon Anda bersama Kunci atau Duit Syiling: Ini boleh menyebabkan keretakan dan melemahkan skrin.

Fixbay Malaysia: Lebih daripada Membaiki Skrin Retak

Walaupun skrin retak selalu sahaja berlaku, Fixbay menawarkan perkhidmatan baik pulih smartphone yang komprehensif. Pastikan anda periksa halaman perkhidmatan kami yang lain untuk mengetahui lebih lanjut:

 • Pertukaran Bateri: Pulihkan hayat bateri kepada penuh dan buang kekecewaan mengecas telefon anda secara berterusan.
 • Kerosakan Akibat Air: Elakkan daripada berlaku pertumpahan cecair membawa malapetaka untuk telefon anda. Perkhidmatan membaiki kerosakan akibat terkena air, kami berpotensi menghidupkan semula peranti anda.
 • Masalah Kamera: Abadikan detik istimewa anda semula dengan kepakaran membaiki kamera kami.
 • Isu Port Pengecasan: Pastikan telefon anda mendapat kuasa pengecasan yang diperlukan dengan perkhidmatan membaiki port pengecasan kami.
 • Gangguan Software: Baik pulih prestasi telefon supaya lancar dengan membenarkan Fixbay mengenal pasti dan membetulkan isu software telefon anda.
 • Dan Banyak Lagi! Kami mengendalikan pelbagai jenis kerosakan telefon pintar.

Ingat, jika telefon anda mengalami sebarang masalah, jangan teragak-agak untuk menghubungi Fixbay Malaysia. Boleh tekan sini untuk ke Service Centre kami. Kami menawarkan diagnosis percuma dan harga yang jujur, supaya anda boleh membuat keputusan yang tepat tentang membaik pulih telefon anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Some rights reserved  © 2022 - 2024 · Fixbay Sdn Bhd (1463044-X)