Operation hours : Everyday 10.00 am - 7.00 pm
Hotline : 017 696 6090
fixbaymy@gmail.com

Telefon Pintar Selalu Crash dan Masalah Berulang Terlalu Kerap

Tidak ada yang lebih menyakitkan hati daripada aplikasi crash secara tiba-tiba di tengah-tengah tugas penting.

Tetapi jangan takut! Fixbay Malaysia mempunyai kepakaran dalam mengenal pasti dan membaiki aplikasi crash, menjadikan aplikasi berjalan dengan lancar semula.

Telefon Pintar Selalu Crash? Macam Mana Sesetengah Aplikasi Boleh Crash

Simptom:

Aplikasi Crash boleh terlihat apabila aplikasi terberhenti secara mengejut, diikuti dengan aplikasi tertutup sendiri. Anda juga mungkin boleh melihat mesej ralat sebelum aplikasi tertutup.

Punca Masalah Telefon Berulang Terlalu Kerap Disebabkan Bug:

Banyak faktor boleh menyebabkan aplikasi crash, termasuk:

 1. Aplikasi Crash: Kadangkala aplikasi itu sendiri mempunyai bug atau isu tidak sesuai dengan software atau telefon anda.
 2. Konflik Software: Aplikasi bercanggah yang berjalan di background boleh menyebabkan sistem crash.
 3. Limit Storage: Telefon dengan limit ruang storage boleh membawa kepada aplikasi crash.
 4. Aplikasi Lama: Menggunakan aplikasi outdated boleh menambah risiko crash.
 5. Data Aplikasi Rosak: Data rosak dalam aplikasi juga boleh menyebabkan sistem crash.

Boleh tengok sini untuk lebih info

Solusi Fixbay untuk Aplikasi Crash:

 • Diagnosis Percuma: Juruteknik kami akan menganalisis crash dan menentukan punca crash.
 • Kemas Kini Aplikasi: Kami boleh periksa jika terdapat sebarang kemas kini yang tersedia untuk aplikasi crash. Dengan Install kemas kini selalunya termasuk pembetulan bug dan peningkatan prestasi.
 • Berhenti Secara Paksa: Jika aplikasi tidak berfungsi, Fixbay boleh menunjukan cara untuk menghentikan secara paksa dan install semula dengan betul.
 • Kosongkan Cache dan Data Aplikasi (jika perlu): Membersihkan cache dan data aplikasi kadangkala boleh menyelesaikan crash sistem yang disebabkan oleh fail rosak. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa ini akan memadamkan maklumat log masuk tetapan aplikasi anda.
 • Re-install Aplikasi (sebagai pilihan terakhir): Jika semuanya gagal, Fixbay boleh membantu anda melalui proses re-install semula aplikasi, yang mungkin boleh membetulkan crash sistem yang disebabkan oleh install aplikasi yang rosak.

Tips Mengelakkan Aplikasi Crash:

 • Download daripada Sumber Dipercayai: Download aplikasi hanya daripada sumber yang dipercayai seperti Google Play Store untuk meminimumkan risiko malware atau aplikasi yang tidak sesuai.
 • Sentiasa Kemas Kini Aplikasi: Aktifkan kemas kini aplikasi automatik apabila boleh untuk memastikan anda menjalankan versi terkini dan paling stabil.
 • Menguruskan Background Aplikasi: Tutup aplikasi background yang tidak digunakan untuk membebaskan sumber dan berkemungkinan menghalang sistem crash.
 • Memantau Ruang Storage: Jangan biarkan storage telefon anda terlampau penuh, kerana ini boleh membawa kepada aplikasi crash.

Fixbay Malaysia: Pit Krew Smartphone Anda

Aplikasi crash hanyalah satu daripada banyak cara Fixbay boleh membantu. Kami menawarkan rangkaian perkhidmatan pembaikan yang komprehensif, termasuk:

 • Baik Pulih Skrin Retak: Kembalikan kejelasan dan fungsi kepada skrin retak anda.
 • Gantian Bateri: Beri nafas baru kepada telefon anda dengan servis gantian bateri kami.
 • Kerosakan Akibat Air: Jangan putus asa telefon rosak akibat air. Servis kerosakan akibat air kami berpotensi memulihkan telefon anda.
 • Isu Port Pengecasan: Pastikan telefon anda dicas dengan lancar dengan perkhidmatan pembaikan port pengecasan kami.
 • Gangguan Software: Beri Fixbay mengenalpasi dan membetulkan isu software untuk membolehkan telefon anda berjalan dengan lancar semula.
 • Dan Banyak Lagi! Kami mengendalikan pelbagai masalah telefon pintar.

Adakah aplikasi crash menjadi punca sakit kepala? Datanglah ke Cawangan Fixbay berdekatan anda hari ini untuk diagnosis percuma dan solusi pakar untuk menjadikan aplikasi anda berfungsi dan memastikan pengalaman mudah alih anda lancar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Some rights reserved  © 2022 - 2024 · Fixbay Sdn Bhd (1463044-X)