Operation hours : Everyday 10.00 am - 7.00 pm
Hotline : 017 696 6090
fixbaymy@gmail.com

Google Drive: Perlu naik taraf atau percuma sudah cukup?

Google Drive: cukup untuk anda, atau perlu untuk naik taraf? Fixbay Analisis (Sementara Kami Baiki Telefon Anda)

Table of Contents

Di Fixbay, kami pakar dalam membaiki pelbagai jenis telefon, tetapi satu perkara yang kami tidak boleh baiki ialah storan Google Drive! Walaubagaimanapun, sebagai kawan yang baik, kami boleh memberi cara bagaimana anda perlu membuat keputusan sama ada untuk menambah storan Google Drive anda berdasarkan keperluan anda.

Percuma Pelan 15GB

Google menawarkan storan 15GB percuma untuk anda di Google Drive. Ruangan ini dikongsikan merentas Gmail, Google Drive (termasuk Docs, Sheets, Slides, dll.) dan gambar Google.

Baca disini untuk plan storan Google Drive

Adakah cukup untuk anda pertimbangkan perkara ini?

●  Pengguna Ringan: Jika anda menggunakan email untuk komunikasi harian anda dan menyimpan beberapa gambar atau dokumen, 15GB percuma mungkin berbaloi.

●  Penggemar Media: Adakah anda peminat gambar dan video? Memuat naik kandungan high-resolution content dengan cepat mengambil lebih banyak storan.

●  Penyimpanan Dokumen: Adakah anda membuat dan menyimpan banyak dokumen, spreadsheets, dan presentations? Fail ini boleh ditambah dari masa ke masa.

●  Office Access: Adakah anda perlu mengakses fail luar talian? Memuat turun untuk kegunaan luar talian menggunakan ruang storan.

Menaik Taraf Mungkin Perkara yang Bijak Jika: Faktor di atas mencadangkan anda menghampiri atau melebihi had 15GB. Menaik taraf memastikan anda mempunyai ruangan yang cukup untuk fail yang penting.

Alternatif untuk dipertimbangkan

●  Pengurusan Storan: Bersihkan Drive anda dengan kerap dengan memadamkan email yang tidak diperlukan, dokumen lama, dan gambar kabur.

●  Optimumkan Gambar: Gunakan pilihan storan “berkualiti tinggi” yang memampatkan sedikit gambar sambil mengekalkan kualiti yang baik.

●  Third-Party Option: Cari cloud storage providers seperti Dropbox atau Microsoft OneDrive. Mereka mungkin menawarkan tawaran yang lebih baik bergantung pada keperluan anda.

Fixbay tidak boleh membaiki ini, tetapi kami boleh membantu anda untuk membuat keputusan.

Walaupun Fixbay tidak dapat menangani had storan Google Drive secara langsung, kami boleh menilai kesihatan storan telefon anda. Jika kekangan storan menyebabkan masalah prestasi, kami menawarkan panduan tentang pemindahan data atau pengurusan storan.

Pilihan ada pada anda

Naik taraf storan Google Drive adalah keputusan tersendiri. Jika 15GB mencukupi, Kekalkan sahaja! Tetapi untuk kebanyakan pengguna Google, kemudahan untuk mengumpulkan data di satu tempat yang sama dan boleh diakses di mana-mana peranti, membuatkan pelan berbayar adalah pelaburan yang berbaloi. Kenal pasti keperluan anda dan terokai semua pilihan sebelum membuat keputusan.

Storan yang penuh boleh mengakibatkan masalah sepert ini, klik sini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Some rights reserved  © 2022 - 2024 · Fixbay Sdn Bhd (1463044-X)