Operation hours : Everyday 10.00 am - 7.00 pm
Hotline : 017 696 6090
fixbaymy@gmail.com

Kedai Baiki Telefon Paling Terbaik

Kedai baiki telefon yang trusted atau dipercayai memang susah nak cari. Yelah sebab ramai je yang menipu dan sebagainya.

Antara benda paling tak menarik bila kita cari kedai baiki telefon ni antara salah satunya adalah sebab harga dan mutu kualiti barang ganti yang rosak tersebut.

Tidak kisah la sama ada telefon android ataupun iOS. Tapi paling banyak masalah adalah dari iOS atau produk Apple.

Kenapa Pilih Kedai Baiki Telefon Yang Trusted

Bila nak pergi ke kedai repair phone, benda paling penting adalah barang ganti atau replacement gadjet kita yang rosak tu.

Sebagai contoh:

 • Bateri
 • Motherboard
 • LCD Screen etc

Kita taknak barang ganti tersebut adalah ciplak. Mesti la kena ambil barang yang original untuk mengelakkan masalah-masalah yang tertentu pada masa akan datang.

Ye betul setiap kedai repair phone ni biasanya ada memberi kita pilihan sama ada untuk gunakan barang OEM atau yang Original.

Itu terletak kepada pilihan pelanggan untuk memilih sebab barang Original biasanya adalah jauh lebih mahal daripada yang OEM.

Tapi at least mereka memberitahu tentang perkara tersebut dan bukannya menipu. Ini adalah bahaya. Bahaya sebab duit habis banyak untuk barang yang tidak Ori.

Ini adalah contoh kalau bateri iPhone tu tak ori. Dia akan keluarkan paparan seperti ini:

contoh bateri apple notifikasi

Tapi ada potensi juga battery rosak atau salah pasang. So anda memang kena pastikan kedai tempat anda baiki tersebut juga boleh buat servis dengan betul.

Fixbay Kedai Baiki Telefon Di Malaysia

Kami menyediakan servis repair / baiki telefon di Malaysia. Tidak kira telefon Android atau Apple, kami boleh buat servis baiki telefon.

Bukan sahaja telefon, kami juga ada specialist untuk repair Apple Watch di setiap Cawangan kami. Antara lokasi Cawangan kami adalah seperti berikut:

 • Fixbay Senawang
 • Fixbay Semenyih
 • Fixbay Kajang
 • Fixbay Seremban 2
 • Fixbay Sungai Petani
 • Fixbay Bandar Seri Putra
 • Fixbay Seremban

Banyak lagi cawangan kami yang ada. Anda boleh refer lokasi service center kami di sini.

Kenapa Pilih Fixbay?

Sebagai salah satu syarikat repair phone di Malaysia, kami sangat menjaga tentang kualiti servis yang kami berikan kepada pelanggan.

Fixbay menjanjikan 3 perkara yang utama kepada pelanggan. Antaranya adalah:

 • Bayar hanya jika anda lakukan servis. Tiada caj tersembunyi.
 • Tidak akan berlaku masalah yang sama selepas servis.
 • Setiap servis akan ada waranti.

Bayar Apabila Buat Servis

Sekiranya anda kurang pasti dengan masalah smarphone anda, kami boleh lakukan semakan tanpa apa-apa caj. Anda hanya perlu buat bayaran jika anda ingin membaiki masalah itu sahaja.

Servis ini boleh dilakukan dengan Face to Face. Manalah tau anda kurang yakin, anda boleh lihat sendiri cara kami membaiki smartphone milik anda.

Tiada Masalah Phone Yang Sama

Kami yakin selepas anda lakukan servis dengan kami, anda tidak akan ada masalah yang sama berulang kepada smartphone anda.

Sekiranya masalah yang sama berlaku, kami berikan waranti untuk setiap servis yang kami berikan. Jadi anda tidak perlu risau untuk keluar duit lagi.

Waranti Dari Fixbay

Setiap servis akan diberikan waranti kepada pelanggan. Tempoh Waranti yang diberikan pula bergantung kepada masalah yang anda hadapi.

Tempoh Waranti yang kami berikan ada yang sebulan sehingga setahun. Bergantung kepada masalah atau replacement barang yang digantikan kepada smartphone anda.

Checklist Servis Baiki Telefon

Setiap kali melakukan servis baiki telefon, kami menyediakan checklist supaya anda tidak mempunyai apa-apa masalah lain semasa membaiki telefon anda.

Berikut adalah gambar contoh checklist kami:

checklist kedai baiki telefon

Ini akan memastikan smartphone anda akan berada dalam keadaan yang terbaik selepas melakukan servis dengan kami.

Anda Nak Baiki Telefon Anda?

Anda boleh hadir ke mana-mana Cawangan Fixbay kami yang berdekatan. Kami juga mempunyai lebih dari 10 tahun pengalaman membaiki telefon.

Technician repair kami juga telah dilatih dan mampu menyelesaikan masalah telefon yang anda alami sekarang.

Jadi tunggu apa lagi? Cepat-cepat datang ke Cawangan kami sekarang!

One comment on “Kedai Baiki Telefon Paling Terbaik”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Some rights reserved  © 2022 - 2024 · Fixbay Sdn Bhd (1463044-X)